Speurtocht op Google Earth

You are currently viewing Speurtocht op Google Earth

Hoewel Google Earth al bestond vanaf 2005 bleven lange tijd grote delen van België wazig en kon je enkel inzoomen op Antwerpen, Brussel en een groot stuk Limburg. En laat ik nu net Limburg goed kennen.

Belgeoblog.be, zowat de enigste blog die over Google Earth in België berichtte, had een artikel gemaakt over een mysterieuze geul die de militaire vliegbasis van Kleine Brogel passeerde. De auteur gooide een hypothese op dat het om herstellingswerken aan een geheime Navo-pijpleiding kon zijn.

Dat trok mijn aandacht, dus ging ik op onderzoek uit. Na een bezoekje ter plaatse ontdekte ik dat de kans zeer groot was dat het om een Fluxys gasleiding zou gaan. En inderdaad, even later vond ik het bewijs.

Niet veel later werd mijn ‘onthulling’ van de waarheid door Belgeoblog.be dan ook verkondigd: www.belgeoblog.be/2007/03/24/fluxys-woelt-vlaamse-bodem-om.

Belgeoblog.be

[update]
De linken in dit artikel zijn vervangen door linken naar het Internet Archief, met dank aan The Way Back Machine.
Belgeoblog.be bestaat helaas ondertussen niet meer.

Leave a Reply